Jak funguje Linketica uvnitř pro Inzerenty a Tvůrci obsahu může být záhadou, proto přinášíme článek shrnující fungování z obou stran.

Tvůrce obsahu

Nabídka a schválení mediálního prostoru

Tvůrce obsahu, je majitel webových stránek nebo účtu na sociální síti. Po přihlášení přidá svůj blog/magazín nebo odkaz na svůj účet na sociální síti. Nově přidaný prostor jde administrátorům ke kontrole, zda nemá závadný nebo pobuřující obsah. Po kontrole tvůrci obsahu přijde email o schválení nebo zamítnutí reklamního prostoru v systému – nový prostor schvalujeme během několika hodin.

Schválení 

U schváleného reklamního prostoru se začnou zobrazovat poptávky inzerentů, které odpovídají zadanému typu média (web, Twitter, Facebook, YouTube) vloženého reklamního prostoru. Tvůrce obsahu u poptávky může nabídnout svůj prostor, nebo poptávku odmítne. Tvůrce obsahu se nabízí za částku , kterou chce obdržet za napsání příspěvku na svůj web.

Návrh příspěvku

Pokud inzerentovi se nabízený reklamní prostor líbí, přijde tvůrci obsahu email s informací o přijmutí nabídky. V tuto chvíli má tvůrce obsahu 10 dní na vypracování a odeslání článku/statusu/příspěvku inzerentovi a čeká na kontrolu inzerentem. Inzerent má 10 dní na reakci (úprava příspěvku), poté je příspěvek automaticky schválen. Inzerent může mít v interním chatu u obchodu připomínku k textu/obrázku/videu na úpravu příspěvku. V takovém případě má tvůrce obsahu na reakci 3 dni.

Zveřejnění příspěvku

Po schválení znění příspěvku má tvůrce obsahu do 3 dní zveřejnit příspěvek a do systému dát URL příspěvku. Systém zkontroluje zadanou adresu a pokud tam příspěvek objeví je příspěvek proplacen.

Shrnutí termínů tvůrce obsahu:

  • do 10 dnů odevzdat příspěvek ke schválení
  • do 3 dnů upravit příspěvek, je-li vyžadováno
  • do 3 dnů zveřejnit příspěvek a zadat URL

 

Inzerent

Inzerent poptávající zmínky o své službě/eshopu/zboží vloží do systému poptávku po příspěvcích a dobije si kredit. Tvůrcům obsahu se zobrazují jenom spuštěné poptávky u kterých má inzerent dostatek kreditu.

Nabídky u poptávky

U poptávky se začnou nabízet jednotliví tvůrci obsahu z vybraných médií (web/Twitter/Facebook) se svými reklamními prostory a cenou. Inzerent si vybere a potvrdí zájem o prostory, které mu vyhovují svým zaměřením i cenou. Ostatní může nechat být, nebo zamítnout pro lepší přehlednost. Tvůrce obsahu má povinnost do 10 dnů zaslat příspěvek ke kontrole jinak se celý obchod ruší.

Kontrola příspěvku

Když tvůrce obsahu zašle příspěvek ke kontrole, může inzerent do 10 dnů pomocí interního chatu u obchodu nechat příspěvek upravit nebo schválit. Po tomto termínu se příspěvek schválí automaticky sám. Pokud nechá příspěvek upravit musí tvůrce obsahu reagovat do 3 dnů.

Zveřejnění příspěvku

Schválený příspěvek vloží tvůrce obsahu na svůj reklamní prostor a vloží do systému URL příspěvku, systém příspěvek zkontroluje a proplatí. Případné nesrovnalosti řeší administrátoři za inzerenta s tvůrcem obsahu sami.

Shrnutí termínů inzerenta:

  • do 10 dnů reagovat s požadovanou úpravou příspěvku (chce-li)
  • do 3 dnů reagovat na zprávy/revize tvůrce obsahu

 

Chybí Vám v tomto článku nějaká informace, zeptejte se v komentářích pod článkem.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *